Zeeuws-Vlaanderen - Dierentuinen en boerderijen
Utopia (Middelburg)

Laat je verrassen in tropische vogel- en plantentuin Utropia. In deze tropische overdekte tuin vind je diverse exotische en vleesetende planten. Tientallen tropische vogels vliegen los rond, waardoor je ze van dichtbij goed kunt bewonderen. Daarnaast leven er verschillende papegaaiensoorten, prachtige volièrevogels en toekans. In het midden is een vijver met nieuwsgierige kooikarpers, waterschildpadden en tropische eenden. Via een speurtocht kunnen kinderen spelenderwijs de prachtige flora en fauna ontdekken.


Kinderboerderij (Terneuzen)

Herten, geiten, konijnen, kippen, allemaal even interessant voor de kleinsten onder ons. Op de kinderboerderij in Terneuzen kom je ze allemaal tegen. Bovendien is er een speeltuin om je lekker in uit te leven. Bijkomen kan in de ontmoetingsruimte waar je ook iets kunt drinken. De entree is gratis.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.45 uur
Zaterdag en zondag 13.30 - 16.45 uur
Maandag gesloten

Kinderboerderij Terneuzen, Evertsenlaan 88, T 0115-617462


Iguana (Vlissingen)

In reptielenzoo Iguana op het Bellamypark in Vlissingen vinden vele reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren hun thuis.
De reptielenzoo is dagelijks geopend.


Dierentuin Antwerpen

In de Zoo kan u meer dan 5000 dieren bezoeken. De Antwerpse Zoo is één van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa. Trek voor een bezoek een halve dag uit, want er is voldoende te zien en te beleven. Pinguïns in Vriesland, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in roze villa: u kan hier meer dan 950 soorten en ruim 5 000 dieren bewonderen.


Struisvogelboerderij Monnikenwerve (Sluis)

Een bezoek aan de struisvogelboerderij is een ervaring op zich. Niet alleen kunt u gebruik maken van informatieve rondleidingen. Zittend in de gezellige tearoom kunt u genieten van een breed uitzicht en in onze winkel hebben wij alle struisvogelproducten op voorraad.


Schapenpark Goede Hope (Hoofdplaat)

Op schapenpark "Goede Hope" zijn allerlei activiteiten te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een uitgebreide rondleiding krijgen met informatie over alle schapenrassen die rondlopen op "Goede Hope", of kunt u fietsen huren en de omgeving gaan verkennen.


Kaasboerderij de Vos (Biervliet)

Kaasboerderij de Vos is in 1995 verhuisd uit de omgeving van Gouda naar Biervliet. In de Krimpenerwaard werd al generaties lang kaasgemaakt. In Biervliet wordt ook weer Goudse kaas gemaakt met het Zeeuwse smaakje, de Biervlieter. Op de boerderij lopen 120 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Ze lopen van april tot november in de wei.
Op de boerderij is ook een kaaswinkel, waarin we de kaas en streekproducten worden verkocht.


Vlindertuin de Berkenhof (Kwaadendamme)

Aan de rand van beschermd natuurgebied "de Zwaakseweel" midden in de Zeeuwse polders vind u "Vlindertuin Berkenhof ".
U bent welkom in de tropische vlindertuin waar u tussen de meest uiteenlopende tropische planten kunt genieten van de prachtige kleuren. Als u de tuin binnengaat, wandelt u langs een heuse cactustuin met veel bijzondere soorten, een klein stukje Mexico. U wandelt verder langs diverse vijvers, metershoge bananenplanten en vele soorten passieflora’s. Tropische vogels laten hun prachtige kleuren zien en geven een mooi fluitconcert. En natuurlijk ontbreken onze vlinders niet, in onze tuin kunt u ook de hele cyclus van de vlinder aanschouwen. De vlinders leggen hun eitjes op de voor hen geschikte planten. De rupsen eten zich vol tot ze gaan verpoppen. En met een beetje geluk ziet u zelfs een vlinder uit de pop komen. U waant zich in de tropen. En met een grootte van 1400 m² is "Vlindertuin Berkenhof " de grootste vlindertuin van Nederland.

Langeweegje 10, Kwadendamme (Zeeland), 32 km, 25 minuten (Let op, door toltunnel)
Baby's en peuters 0 t/m 2 jaar: Gratis, 3 t/m 12 jaar: € 5,50, 13 t/m 64 jaar: € 7,50, 65+ met pas: € 6,50


Boerderij de Baeckermat (Westdorpe)

In boederij de Baekermat kunt u kennismaken met het akkerbouwbedrijf. Ook vindt u een landwinkel met plaatselijke produkten.Wanneer u deelneemt aan de boerderijexcursie kunt u ook een vleermuiskelder, veedrinkputten en hoogstamboomgaarden bekijken.

Graafjansdijk A84, Westdorpe, 18 km, 15 minuten

-------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------