Zeeuws-Vlaanderen - Zee en varen
Portaal van Vlaanderen (Terneuzen)

De Merelaar kijkt uit op de polders. Vreemd genoeg zie je daar regelmatig grote schepen varen in het landschap. Dat komt omdat het kanaal van Gent naar Terneuzen vlakbij is. Wil je meer weten over deze schepen en de sluizen van Terneuzen, bezoek dan 'Het Portaal van Vlaanderen'.


Rondvaart Middelburg

U vaart in open boten (54 pers.) door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden en onder soms zeer lage bruggen en door de in 1994 gerestaureerde sluis. Door de deskundige uitleg tijdens deze gezellige tocht maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief.


Zeeuws maritiem MuZEEum (Vlissingen)

Het schitterend gerestaureerde Lampsinshuis uit 1642 vormt het hart van dit nieuwe museum dat zich bevindt in de oude stadskern van Vlissingen, tegenover de jachthaven. In het Lampsinshuis maakt u op levendige wijze kennis met de grootse Zeeuwse maritieme geschiedenis van 1500 tot de 20e eeuw, opgevoerd in vier thema's: water, werk, glorie en avontuur.

Voor kinderen is het muZEEum leuk en spannend. Ze kunnen hun gang gaan met informatieve spelletjes: hoe loods je een groot schip over de Westerschelde, hoe bouw je een passagiersschip, wat koop je in als je scheepskok bent? Ook is er een leuke speurtocht verkrijgbaar.


Het arsenaal (Vlissingen)

Het Arsenaal in het centrum van Vlissingen belooft een avontuurlijk bezoek in de boeiende wereld van scheepvaart, zeerovers en het leven onderwater! Het is compleet overdekt en biedt spectaculair vermaak voor jong en oud.

Van het bovendek tot in het donkere ruim, in dit voormalige wapenarsenaal waarvan Napoleon nog de fundamenten bouwde, is van alles te beleven. Je ziet en hoort over roemruchte schepen die in vroeger tijden over de wereldzeeën hebben gevaren en je ontdekt hoe zeerovers vroeger leefden. In de Onderwaterwereld leer je alles over de ontelbare (tropische) vissen, zeepaardjes, schelpdieren en vele andere zeebewoners. Vanuit het 65 meter hoge Kraaiennest heb je een schitterend uitzicht over Zeeland en de Westerschelde.
Op het gloednieuwe papegaaieneiland zie je drie felgekleurde ara's die een spectaculaire show opvoeren. Deze Ara's zijn echte circusartiesten! In een 20 minuten durende show laten zij al hun kunsten aan het publiek zien.


Rederij de Festijn (Breskens)

Rederij de Festijn organiseert dagtochten op de Westerschelde. Tot de mogelijkheden behoren sleepnettochten of avontuurlijke tochten met een bezoek aan een zandplaat.


Waterland Neeltje Jans

Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.


Red Star Line museum

Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika. Hun verhaal, dat van de rederij die hen vervoerde en dat van de stad en de haven waaruit ze vertrokken, staan centraal.

-------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------